Srečanje s pasmo Shar pei je bila ljubezen na prvi pogled. Prvi shar pei, ki je popolnoma spremenil naš svet je psička Akira (Lady In Red), ki je bila kupljena pri vzrediteljici Aleksandri Studen, kateri smo hvaležni za zaupanje v nas. Akira nas je popeljala v svet kinologije veliko dlje kot smo si predstavljali. Čeprav nismo imeli interesa obiskovati razstave, so nas v nadaljnjo udeleževanje le teh prepričali lepi uspehi in razlog, da je uživala v druženju.

Po nekaj letih skupnega življenja z Akiro in spoznavanja pasme, smo se odločili za vzrejo te  čudovite pasme. Poudarek pri vzreji je na zdravju, saj ni lepšega kot biti lastnik zdravega psa, hkrati pa se poskušamo čimbolj približati standardu pasme. Pri izbiri pravega samca za parjenje razdalje niso pomembne, saj parimo poredko in zato želimo le najboljše.

Poleg vzreje in razstav smo aktivni tudi v klubih, ki so pristojni za shar pei pasmo: SKVPM (Slovenski klub za velike pasme in molose) - Sekcija za shar peije, Shar pei club Italiano.

Biti lastnik shar peija je vredno vsega truda, saj v zameno dajejo vedno več kot pa zahtevajo. Njihova vztrajnost, trma, želja po udobju vas zasvoji, zato je trditev premnogih lastnikov, da so kakor čips povsem na mestu.

 
     

 © Dragon Lady

Design by Forma G d.o.o.