AKIRA - LADY IN RED


(2000-2007)

 

Ob rojstvu ti je bilo dano ime Lady In Red. Kot da bi ime resnično lahko zaznamovalo značaj, tako je bilo s teboj. Bila si prava dama v vseh stvareh, ves čas. Pri razvajanju si blestela in nas potihoma ovila okoli prsta. Čeprav smo bili na začetku trdno odločeni, da boš spala v svoji postelji, si se nam kmalu pridružila in počasi uveljavljala svoj prostor. Dostikrat je nekdo končal čisto na robu postelje, saj si si sredi noči neopazno izborila večji kos postelje.

Bila si velik filozof, raje kot da bi se igrala, si premlevala globoke misli, ki so ostale pogosto skrite tudi nam, se pogovarjala z žametnim brundanjem ali pa samo s kimanjem glave. Bila si mirna psička z izredno stabilnim karakterjem. Nikoli ni bilo nobenih težav s teboj. Tudi obiskov pri veterinarju si se na svoj način veselila. Tam si namreč srečala veliko pasjih prijateljev, veterinarji pa so se čudili tvojemu blagemu značaju, saj si mirno pustila da opravijo pregled. Nikoli niso bila potrebna prigovarjanja in trdi prijemi, da so opravili svoje delo.

Svet televizije si hitro osvojila, pa naj še kdo reče, da psi ne vidite in ne razumete slik na ekranu! Ob vsaki drugi živali si se drugače odzvala, tudi če ni bilo zvoka. Gledala si tudi risanke, vedela kdaj je bil risani lik pes, da ne omenjamo dnevnikov… Nekateri pravijo, da sledite zgledu lastnika in da prav zato z njimi gledate TV. Ti pa si, če je bila le-ta izključena, sama vztrajno čakala pred njo da ti jo prižgemo. Pa ni bila le TV za katero si rada preživela prosti čas. Ker sem veliko dela opravljala tudi za računalnikom, si kmalu opazila, da kdaj pa kdaj pregledujem tvoje fotografije ter tvojih prijateljev. Seveda si jih prepoznala in da se nisi vzpenjala na zadnje noge, sem ti odstopila stol, da si lahko pobližje pogledala ter tudi poskušala povohati tvoje prijatelje.

Uživala si na balkonu in tam preležala po ure in ure, ko je sijalo toplo sonce . Rada si imela tudi vse živali in če bi imela možnost, bi zagotovo prav vse pripeljala domov. Prav zato smo te peljali tudi v živalski vrt, kjer si nepopisno uživala. Bali smo se, da bo to zate prehud stres, pa smo se motili. Lipicanec vam je poklonil poljubčke, ko ste se vzpenjale k njemu, slonica Ganga pa ti je namenila tudi nekaj kaj besed, raje kar stavkov…

Dvakrat si postala tudi mama. Obakrat si nam podarila dva fantka in eno punčko. Bila si skrbna mama, v drugo ti je bila v veliko oporo in pomoč tudi tvoja hčerka A-Capella. Ko smo jo že prvi dan, ko si skotila mladičke, spustili k tebi, si ji dovolila hoditi po kotišču ter skrbeti za tvoje mladičke. Samo njej si brezpogojno zaupala svoje mladiče, medtem ko si nas ostale skrbno opazovala kako ravnamo z njimi.

Nisi bila najbolj živahna in aktivna shar peijka, vendar ko si bila razigrana, te v hitrosti ni prekašal nihče. Tudi A-Capella, ki je izjemen šprinter, ji tudi s pomočjo prijateljev ni uspelo dohiteti in ujeti njene mame. Zadnje mesece, kot da bi vedela da so ti dnevi šteti, si bila razigrana bolj kot kdaj koli poprej. Tudi A-Capella, vedno pripravljena na igro, se je skrivala pred teboj, saj je imela dovolj igre za tisti dan. S svojimi mladiči si bila tesno povezana, kljub temu, da si se z nekaterimi videla manj kot z drugimi. Še posebno lepo je bilo videti vse tri naše punce skupaj, ko se vama je pridružila še Buckaroo. Bile ste kot trije mušketirji. Nikoli se niste sprle, bile ste srečne, ko ste bile skupaj. Ta vaša medsebojna povezanost se je še bolj jasno pokazala, ko si imela pred seboj le še nekaj dni. Buckaroo je neutolažljivo jokala, Branko in Vesna pa nista morala razumeti njene bolečine in kako jo potolažiti. Kako le, saj se noben pravzaprav ni zavedal, da je že prišel čas slovesa. Prav tako je bil na dan slovesa nemiren tvoj Baltazar, ki je bil tvoj ljubljenec.

Ko sem prišla nazaj domov in nisi bila z menoj, je bilo le-to strašen šok za A-Capello. Prvič je bila zares sama, brez svoje mame, ki je zanjo skrbela, ji čistila zobke, jo ščitila pred hudimi psi, jo zagovarjala in skušala omiliti mojo »jezo«, ko je kakšno ušpičila.

Ko smo tvojo žaro pokopali, je bila ves čas ob tebi. Od sedaj naprej, nam na nerazložljiv način, čuva tvoj grob, ko smo na vrtu ves čas preleži ob tebi. Tako zelo kot te pogreša A-Capella, te tudi mi. Na drugo stran mavrice si odšla veliko prekmalu, vendar nas tolaži dejstvo, da smo ta kratek čas lahko preživeli s teboj. Bila si naš prvi pes, prvi shar pei in ne bi morali imeti boljšega učitelja, ki nas je popeljal v svet gub.

Tvoji domači

 
     

 © Dragon Lady

Design by Forma G d.o.o.